Vegán piskóta | vegán, tejmentes, tojásmentes
VIDEÓ az elkészítéséről ITT.
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 441 g liszt
- 189 g cukor
- 53 g olaj
- 397 g víz
- 21 g citromlé
- 4 g szódabikarbóna
- 315 g csicseriborsó konzerv leve (kb 4,5x-es mennyiségű konzervből)
170 fok, hőlégkeverés. 30-37 perc
24 cm-es tortaforma
Elkészítés:
Piskóta: A lisztet, cukrot, szódabikarbónát elkeverjük, majd belekeverjük az olajat, vizet, citromlevet. A csicseriborsó konzerv levét beleöntjük egy tálba és fagyasztóba tesszük 45 percre hogy teljesen lehűljön. Miután kivettük a fagyasztóból elektromos habverővel kemény habot verünk belőle és 3 részletben a masszához keverjük, nyugodtan beledolgozhatjuk az elektromos habverővel. Ezt a mennyiséget én 3 részre vágtam, de érdemes úgy sütni, hogy csak két részbe kelljen vágni a piskótát, mert háromba elég nehéz volt. (bár megoldható) Pl: 2/3 tésztát egy sütésre, és abból lesz 2 lap, a maradék 1/3 tésztát pedig sütésre. Előmelegített sütőbe tesszük, majd tűpróbával ellenőrizzük, de nálam az 1 lapos piskóta is 35 percig sült.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ