Málnás “sajttorta” sütés nélkül | gluténmentes, vegán, tejmentes, reform, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g gluténmentes keksz (Gullon narancsos)
- 25 g kókuszolaj
17 cm-es tortaforma
Krém:
- 250 g növényi mascarpone (Schlagfix)
- 150 g habtejszín (Schagfix)
- 20 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 5 g frissen facsart citromlé
Málna réteg:
- 150 g fagyasztott málna
- 8 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 1 cs citromsav
- 2g (alma)pektin
Elkészítés:
A kekszet aprítóban összedaráljuk, majd elkeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal és egy tortaforma aljába egyengetjük.
A habtejszínt jól lehűtjük és utána kemény habot verünk belőle. Az édesítőt kávédarálóba tesszük és porrá aprítjuk. A mascarponet a citromlével és az édesítővel habverővel összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert habtejszínt és kicsit habosítjuk még. Én jó kemény masszát kaptam, így nem volt szükségem plusz zselatinra. A krémet az alapra öntjük.
A málnás réteghez lévő édesítőt is kávédarálóban porrá aprítjuk. A fagyasztott málnát feltesszük olvadni az édesítővel. Addig melegítjük, amíg kb szét nem főnek a nagyobb málnadarabok. Végül hozzákeverünk egy csipet citromsavat és a pektint, jól elkeverjük és ha már picit lehűlt a torta tetejére öntjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Tojásmentes |
Recept készítő | |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ