Vargabéles torta | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás
Saját recept. (Németh Hanna)
Hozzávalók:
- 100 g Eden Premium köles cérnametélt
- víz a tészta főzéséhez
- 50 g vaj
- 500 g túró (zsírszegény)
- 100 g bio joghurt (Lidl)
- 85 g eritrit
- 0,5 kk Bourbon vaníliapor
- 3 g citromhéj
- 10 g frissen facsart citromlé
- 4 db L-es tojás
- 100 g mazsola
Sütés: 160 fokon 70 perc, majd 200 fokon 12 perc
21 cm-es tortaforma
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. (3 percig forrásban lévő vízben) Amint megfőtt a tészta leszűrjük és még forrón a vajjal összekeverjük. Addig kevergetjük, hogy a vaj teljesen felolvadjon. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját összekeverjük a maradék hozzávalókkal. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan (3 részletben) beleforgatjuk a sárgáját krémbe. Végül a megfőtt tésztát és a tojásos masszát összekeverjük, elegyengetjük egy tortaformában és előmelegített sütőben megsütjük.
Sajnos gluténmentes réteslapra nincs ötletem, ezért azt egyszerűen lehagytam a tetejéről, de így is nagyon finom.
Én cukormentes, házi eperlekvárral ettem. 🙂
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ