Oreo sajttorta | cukormentes, vegán, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna). A recept elkészítéséhez tartozó videót ITT tudjátok megnézni.
Hozzávalók:
Alap:
- 90 g Gullon Oreo ízű keksz “külső”
- 15 g folyékony kókuszolaj
18cm tortaforma
Krém:
- 250 g növényi mascarpone (Vegart vagy Schlagfix)
- 1 dl Schlagfix növényi habtejszín
- 18 g négyszeres erősségű édesítő (stevia+eritrit)
- 7 g frissen facsart citromlé
- 17 db keksz belseje
- 5 db keksz összetörve
Dekoráció:
- 4 db keksz félbevágva
- 80 g Schlagfix növényi habtejszín
- 15 g keksz “külső” morzsa
Elkészítés:
4 db kekszet félbevágunk és félrerakjuk a dekorációhoz.
17 db kekszet szétszedünk: külön rakjuk a fehér belsejét és külön a fekete keksz külsőt. A keksz külsőket aprítóban összetörjük, majd 90 grammot kiveszünk belőle és folyékony kókuszolajjal összekeverjük. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk, amit hűtőbe teszünk.
A krém: A habtejszínből kemény habot verünk. A mascarponet, édesítőt, citromlevet és a keksz fehér belsejét (amit az előbb kiszedtünk) összekeverjük, majd beleforgatjuk a habtejszínt. 5 db kekszet kézzel összetörünk kis darabokra és ezt is belekeverjük a krémbe, majd a tortaformába öntjük. (Rá a kekszes alapra)
A maradék keksz morzsával, felvert habtejszínnel és a félbevágott kekszekkel díszítjük. Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. A kekszet a tetején kellemesen megpuhultak a hűtőbe, szóval ha valaki inkább kemény, roppanósan szeretné őket, akkor csak közvetlen tálalás előtt tegye rá.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit, Stevia |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Laktózmentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Recept készítő | |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ