Áfonyás görög joghurtos torta sütés nélkül | cukormentes, tojásmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
- 120 g Gullon rostdús keksz
- 50 g bio vaj
18 cm-es tortaforma
Krém:
- 300 g fagyasztott áfonya
- 80 g eritrit
- 15 g zselatin
- 60 g víz
- 4 g frissen facsart citromlé
- 0,5 kk Bourbon vanília őrlemény
- 300 g zsírszegény görög joghurt (Tescoból)
- 100 g habtejszín
Dekoráció: 1 szem eper, gránátalma, rózsaszirom, szerecsendió virág, szeletelt mandula
Elkészítés:
A kekszet aprítóval kis szeműre aprítjuk, összekeverjük a szobahőmérsékletű puha vajjal és egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük. A fagyasztott áfonyát az eritrittel odatesszük főni. Kb addig melegítjük, hogy 100g elpárologjon. Ha picit kihűlt összeturmixoljuk a görög joghurttal, vanília porral és a citromlével. Érdemes itt megkóstolni a krémet, én picit savanykásabb, “hűsítőbb” nyárias ízt szerettem volna kapni. A zselatint a vízzel összekeverjük és addig melegítjük, hogy a zselatin felolvadjon, ezután fokozatosan hozzáadjuk az áfonyás krémet. (én a krémet szoktam a zselatinhoz keverni, mert úgy nem lesz darabos nekem). A habtejszínt felverjük és óvatosan a masszához forgatjuk, majd az egészet a kekszes alapra öntjük. Nálam egy éjszakát állt hűtőben és másnap dekoráltam.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Maltit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ