Szilvás fordított piskóta | cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, reform, diétás
A receptért köszönet Vinkovics Adélnak!
Hozzávalók:
- 4 db M-es tojás
- 6 ek eritrit
- 1 tk. sütőpor
- 5-6 nagyobb szilva
- 6 ek zabliszt
Sütés: 180 fok, 30 perc
16 cm-es tortaforma
Elkészítés:
Keverjük össze a tojássárgákat, eritritet, sütőport és a zablisztet. Külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A habbá vert fehérjét óvatosan forgassuk bele a sárgájás masszába. Egy 16 cm torta forma aljába tegyük a felszelt szilvákat majd öntsük rá a tésztát. Süssük 180 fokon kb. 30 percig, míg a közepén a tűpróba tisztán jön ki. Ha kicsit hűlt akkor fordítsuk ki, úgy hogy a szilvás rész legyen felül.(a piskóta lehet el fog színeződni a szilva levétől, nálam is kicsit lilás / szürkés lett)
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ