Almás pite sóskaramell öntettel | vegán, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, reform
A receptért köszönet Keszler Dorkának!
Hozzávalók:
Tészta:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg barna nádcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 60 g Dr oetker Creme vega
- 2 ek darált lenmag
- 50 ml zabtej
- 1 csipet só
- 450 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Sütés: 180 fok, 10 majd 30 perc
30×18 cm-es tepsi
Szóráshoz:
- 5 dkg darált dió
Töltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 2 ek fahéj
- 2 ek citromlé
Sós karamell öntet:
- 20 dkg nádcukor
- 2+0,5 dl zabtej
- 1 tk só
- 10 dkg margarin
- 3 ek keményítő
Elkészítés:
A margarint, Creme vegát és zabtejet meglangyosítjuk és simára keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a többi hozzávalót. Ruganyos gombóccá gyúrjuk, és 30 percet pihentetjük a hűtőben. Ezután ketté vesszük, a felét sütőpapír közt kinyújtjuk. 30×18 cm-es tepsire elegendő a tészta. 180 fokra előmelegített sütőben a dióval megszórva 10 percet sütjük. Ezután a töltelékkel megtöltjük, majd a tetejére helyezzük a tészta másik felét (én kis virágmintákat készítettem). A 180 fokos sütőben további 30 percet sütjük.
A tetejére sóskaramell öntet került: 20 dkg karamelizált nádcukor, 2 dl zabtej, 1 tk só, 10 dkg margarin összefőzve, majd 3 ek keményítővel és még 0,5 dl zabtejjel behabarva.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Laktózmentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ