Barackos tejbegríztorta | gluténmentes, tojásmentes, reform
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Hozzávalók:
Aljára:
- 20 dkg zabkeksz (Schar Biscotto all’Avena)
- 4 ek tej
Grízes alaphoz:
- 1 l tej
- 10 evőkanál gluténmentes gríz (Naturbit rizs dara)
- 20 dkg nádcukor
- 20 dkg vaj
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Tetejére:
- 20 dkg barack
- 20 g zselatin
- 1 dl víz
Elkészítés:
Aljára: A zabkekszet tejbe mártogatjuk, és körbe kirakjuk vele a tortaformát.
Grízes alaphoz: A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a grízt, nádcukrot. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor készen van, félretesszük hűlni. Kihűlt grízhez adjuk a vajat. A gríz felét másik tálba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport. A kekszalapra kanalazzuk a kakaós krémet, és befedjük a fehér krémmel.
Tetejére: A megpucolt,felkockázott barackot összepépesítjük. Vízebe feloldjuk a zselatint. A pépesített barackhoz adjuk, a torta tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Majd kivesszük a formából, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ