Kinder pingui | gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Pilák-Fogarasi Évának!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 db tojás
- 80 g eritrit
- 100 g barna rizsliszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 50 g teavaj
Sütés: 180 fok
20-22 cm-es tortaforma
Krém:
- 500 g zsírszegeny túró
- 500 ml habtejszín (30%)
- 1 cs habfix
- 1 cs dr. Oetker zselatin fix
- eritrit ízlés szerint
- Süssina édesítő ízlés szerint
Csokikrém:
- 50 g cukormentes étcsoki (Wavel)
- 3,5 g teavaj
- 1 k olaj
- 1 k víz
Tetejére:
- 60 g cukormentes étcsoki (Wavel)
- 3 g teavaj
- 1 k olaj
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele édesítőszerrel felverem. A sárgáját a maradék édesítőszerrel, az enyhén olvasztott vajjal, habverővel felverem. A sárgájás krémhez keverem a kakaó, liszt, sütőpor kombót. A fehérjét apránként a kakaós masszához keverem. Sütőpapíros kerek formába öntjük. (20-22 cm). 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém: A túrót áttörjük, a habot felverjük a habfix-szel. A túróba keverjük a zselatin fixet. A végén ezt a kettőt óvatosan összeforgatjuk. Eritrit és süssina kombót használtam. Kóstoltam, nem mértem.
Összeállítás: A piskótát kettévágom, egy tortakarikába rakom, erre kerül a fele krém. Ezt berakjuk a fagyóba pár percre. Azalatt a csokikrém hozzávalóit megolvasztjuk tűz felett. Kivesszük a tortát a fagyóból, rákanalazzuk a csokikrémet, eloszlatjuk. Ezt ismét hűtőbe rakjuk. A tetejére való csokimáz hozzávalóit is összeolvasztjuk. Ismét kivesszük a tortát, rátesszük a maradék krémet, aztán a piskóta másik felét. Végül erre jön a csokimáz. Aztán ismét fagyasztóba rakjuk kb félórára.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám, stb) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ