Túrós málnazselés torta | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Pilák-Fogarasi Évának!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 db tojás
- 3 ek barna rizsliszt
- 2 ek eritrit
Sütés: 21/23cm-es tortaforma
Krém:
- 450 g túró
- 5 dl tejszín
- 2 cs expressz zselatin fix
- 2 dl natúr joghurt
- kb 150-200 g eritrit
Málnazselé:
- 10 g zselatin
- 250 g málna
- 1 dl forró víz
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel habverő segítségével, majd hozzákeverjük a lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás habot. Előmelegített sütőben kisütjük.
A túrót elkeverjük az eritrittel, a joghurttal és a zselatin fix-szel. A tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a túrós krémmel.
A zseléhez a málnát összeturmixoljuk, szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint belekeverjük az 1 dl forró vízbe, és addig keverjük míg feloldódik a zselatin és ki hűl. Aztán belekeverjük a málnába. Kisebb tortaformaba öntjük mint a piskótát és betesszük a fagyasztóban dermedni.
Összeállítás: A piskótára tesszük a fele túrós krémet, majd a málnazselét, végül a krém másik felét. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ