Mogyoróvajas csokis sajttorta | tojásmentes, reform, minimális cukorral
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
Alap:
- 170 g Gullon rostdús keksz
- 80 g olvasztott vaj
20 cm-es tortaforma
Csokis mascarpone réteg:
- 500 g light mascarpone
- 300 ml tejszín
- 100 g cm étcsokoládé krém (Peak Slim Dark Choco Cream) (vagy 100 g olvasztott étcsoki)
- 1 csomag habfixáló
Mogyoróvajas krém:
- 150 g mogyoróvaj
- 60 g méz
- 100 ml tejszín
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet összetörjük és összekeverjük a vajjal. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es torta formába simítjuk.
A mascarponét kikeverjük az étcsoki krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük majd a két krémet összekeverjük, a kekszes alapra simítjuk.
A mogyoróvajas krém hozzávalóit robotgéppel homogén állagúvá keverjük és a csokis rétegre simítjuk, majd mehet a hűtőbe pihenni.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám, stb), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Stevia, Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ