Meggyes pite | cukormentes, reform
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 23 dkg sima tönköly liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 tojás sárgája (a fehérjét félretesszük a tészta lekenéséhez)
- 2 ek eritrit
- pici só
- 25 dkg ráma
- 1 pohár tejföl
- 50 ml tejszín
Sütés: 180 fok, kb 45 perc
Töltelék:
- 1 kg magozott fagyasztott meggy
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl lé (a fagyasztott meggynek a leve)
- 4 ek eritrit
- pici zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz.
Töltelék: 1 kg fagyasztott meggyet felteszek olvadni, majd amikor ki olvadt, leszűröm és 1 csomag vaníliás pudingport megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem 4 ek eritrittel, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a zsemlemorzsával meghintett tésztára.
(én kóstolás után tettem még bele kis folyékony édesítőt, ez már ízlés kérdése)
A pite tetejét tojás fehérjével lekenem, megszurkálom és 180 fokos sütőben kb 45 percig sütöm.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ