Meggyes almás zabpehelytallér | gluténmentes, tejmentes, laktózmentes
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- 2 db közepes alma
- 20 dkg meggy
- 2 db tojásfehérje
- 0.5 dl meggylé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek napraforgó olaj
- 3 csapott ek nádcukor
Sütés: 180 fok, 25 perc
Elkészítés:
Egy tálban felverjük a tojásfehérjét.
Másik tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, fűszereket, sütőport, reszelt almát, magozott meggyet, meggylevet, cukrokat, olajat.
Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi kupacokat halmozunk a masszából, kicsit meglapítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Kategóriák: Egyéb édesség receptek, Összes recept
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ