Vaníliás sült krémtúró torta | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
- 500 g zsírszegény túró
- 2 db L-es tojás
- 50 g vaj (elhagyható)
- 100 g eritrit
- 1 cs vaníliás pudingpor (Dr Oetker)
- 200 g tejföl
- 0,5 kk Bourbon vaníliapor
Sütés: 180 fok, 50 perc
21 cm-es szilikonos tortaforma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel habverő segítségével. A tejfölt kikeverjük a pudingporral. A vajat megolvasztjuk. A fehérje kivételével az összes hozzávalót elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Első alkalommal nálam 170 fokon 75 percig sült, utána 180 fokon 50 percig.) Hagyjuk a sütőben kihűlni és utána hűtőbe tesszük. Teljes lehűlés után szeletelhető. (Ha egyből kivesszük sütés után nem fog egyben megállni egy szelet)
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ