Almás fahéjas zabkeksz
A receptért köszönet Kikinek!
Hozzávalók:
- 1 db közepes alma (kb 150 g)
- 50 g zabpehely
- 1 tk fahéj
Sütés: 180 fok, alsó-felső sütés, 30 perc
Elkészítés:
Az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn, majd a zabpehellyel összenyomkodjuk. Kis tallérokat/kekszeket formázunk. Össze kell nyomkodni, az alma leve kicsit kifolyik, de kell egy kis nedvesség a zabpehelynek, hogy összefogja a sütit. Sütőpapírra tesszük a korongokat, 180 ◦C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel, légkeveréssel) sütjük, kb 30 percig. A fenti mennyiségből kis adag lesz, 9 db kis korong, tetszés szerint növeljük a mennyiségeket.
Diéta szerint | Nyers vegán, Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ