Vargabéles “csupaszon” | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
- 125 g cérnametélt (rizstésztából vagy üvegtésztából)
- 1 kk só + víz a tészta főzéséhez
- 55 g vaj
- 500 g túró (zsírszegény)
- 100 g tejföl (12%-os)
- 75 g eritrit
- 0,5 kk Bourbon vaníliapor
- 3 g citromhéj
- 10 g frissen facsart citromlé
- 2 db L-es tojás
- 100 g mazsola
Sütés: 160 fokon 40 perc, majd 200 fokon 15 perc
20×30-as tepsi
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. Amint megfőtt a tészta leszűrjük és még forrón a vajjal összekeverjük. Addig kevergetjük, hogy a vaj teljesen felolvadjon. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját összekeverjük a maradék hozzávalókkal. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan (3 részletben) beleforgatjuk a sárgáját krémbe. Végül a megfőtt tésztát és a tojásos masszát összekeverjük, elegyengetjük egy tepsi alján és előmelegített sütőben megsütjük.
Sajnos gluténmentes réteslapra nincs ötletem, ezért azt egyszerűen lehagytam a tetejéről, de így is nagyon finom.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ