Oreo sajttorta sütés nélkül | cukormentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
- 90 g Gullon Oreo ízű keksz “külső”
- 15 g folyékony kókuszolaj
18cm tortaforma
Krém:
- 250 g light mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 15 g négyszeres erősségű édesítő (stevia+eritrit)
- a kekszek belseje
- 4 db keksz összetörve
Dekoráció:
- 4 db keksz félbevágva
Elkészítés:
Az alaphoz: A kekszeket szétszedjük, a fehér tölteléket és a kakaós keksz részt külön. A kekszet aprítóban összetörjük, majd folyékony kókuszolajjal összekeverjük és egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krém: A habtejszínből kemény habot verünk. A mascarponet, édesítőt és a keksz fehér belsejét (amit az előbb kiszedtünk) összekeverjük, majd beleforgatjuk a habtejszínt. 4 db kekszet kis darabokba kézzel összetörjük és ezt is belekeverjük a krémbe, majd a tortaformába öntjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
A krém lágy volt, de pont megállt, ha esetleg nem lesz elég kemény a tejszínhab, akkor egy kis zselatint lehet beletenni pluszba.
Pár szem kekszet tehetünk a tetejére dekorációnak.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ