Palacsinta hajdinalisztből | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform
A receptért köszönet Császár Franciskának!
Hozzávalók:
- 150 g hajdinaliszt/zabliszt
- 200 ml növényi tej
- 1 ek almaecet
- 1 kk sütőpor
- 2 ek juharfaszirup/agavé vagy más édesítő
- csipet só, fahéj, vanília
- 1-2 ek kókuszzsír (sütéshez)
Elkészítés:
A növényi tejet összekeverjük az almaecettel és pár percig állni hagyjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, vaníliával és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tejet, az édesítőt és simára keverjük. Pár percig állni hagyjuk.
Egy serpenyőben kókuszzsírt hevítünk, majd kb. 2 evőkanálnyi palacsintatésztát csorgatunk bele. A palacsinta mindkét felét 1-2 percig aranybarnára sütjük (ha kis buborékok jelennek meg benne, akkor ideje megfordítani) és az általunk választott feltéttel tálaljuk.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ