Gesztenyés torta | gluténmentes, tejmentes, laktózmentes
A receptért köszönet Puskás Bettinek!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 db L-es tojás
- 240 gr kristálycukor
- 120 gr Naturbit barna rizsliszt
- 120 gr Schar mix it universal liszt
Sütés: 160 fok, alsó felső sütés, 25-30 perc
22 cm-es tortaforma
Krém:
- 2 csomag Dr Oetker vaníliás pudingpor
- 6 dl mandulatej
- 500 g (cukros) gesztenyemassza kiolvasztva
- 270+30 g Meggle decor
- 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix (nem fontos,csak ha nagyon lágy lenne a krém))
- 30 g porcukor
Vajkrém:
- 200 g Rama margarin (vegán)
- 200 g porcukor
Elkészítés:
Piskóta: A tojásfehérjét felverjük keményre, majd mehet hozzá apránként a cukor, ha szép fényes akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább. Ha benne vannak a sárgáják is, akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a két liszt keverékét óvatosan, hogy a hab ne törjön. Kétfelé vettem a masszát és két 22 cm-es formába öntöttem,melyeknek az aljára tettem egy méretre vágott sütőpapírt, de csak az aljára, az oldalára nem és előmelegített 160 fokos sütőben alsó felső sütésen sütjük mindkettőt kb 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt 2 felé vágjuk mindkettőt így lesz 4 lapunk.
Krém: A 270 g Meggle decort felvertem. A mandulatejben elkezdem főzni a pudingport, amikor kezd sűrűsödni hozzá teszem a 30 g Meggle-t, így szép selymes állaga lesz, készre főzzük. Hűtjük. Ha teljesen kihűlt, akkor a kiolvadt gesztenyemasszát és a porcukrot hozzákevertem, ha csomós lenne, akkor botmixerrel vagy késes aprítóval nagyon szép simára lehet keverni, majd a felvert habot is alacsony fokozaton hozzákeverjük robotgéppel. Majd a zselatin fixet is hozzá keverjük.
Háromfelé vettem a krémet, megtöltöttem a piskótákat. A tetejére nem kell.
Vajkrém: Habosra kevertem a margarint a porcukorral. Megkenjük a torta oldalát és tetejét és hűtőbe tesszük a tortát.
Fondanttal burkoltam.
A kép és a bankjegy ehető cukorlap. A töltényt fondantból készítettem és ehető szikrázó aranyporral festettem le.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ